S pořízením nového kotle na uhlí pomůže Wüstenrot. Vytápět ekologicky a levně dnes může opravdu každý.

(24.1.2016) Možná jste už slyšeli o speciálním dotačním programu Státního fondu životního prostředí ČR. Ten umožňuje majitelům starších kotlů na tuhá paliva získat nový výrazně ekologičtější kotel takříkajíc zadarmo. V rámci tzv. kotlíkových dotací totiž stát uhradí až 85 % nákladů souvisejících s pořízením nového kotle. Zbývající peníze pak v rámci nevratných půjček poskytnou mnohé obce.

Na dotaci má nárok každá fyzická osoba, která splní předepsané podmínky a je zároveň vlastníkem nebo spoluvlastníkem nemovitosti určené k bydlení. Dotace je vyplácena jednorázově a vztahuje se pouze na kotle nejvyšší 5. emisní třídy, které splňují parametr Ekodesign.

Nemáte peníze na pořízení kotle? Díky speciálnímu úvěru od Wüstenrot žádné nepotřebujete

Finanční podpora bude těm, kteří si pořídí nový ekologický kotel, v některých krajích vyplácena zpětně. To znamená, že nejdřív bude nutné provést výměnu kotle a až potom stát pošle peníze. Pokud však nechcete sahat do svých úspor nebo jednoduše nemáte dostatek financí na investici do nového vytápění vašeho domu, nemusíte zoufat. Wüstenrot Stavební Spořitelna a.s. má pro vás řešení.

Tím je výhodná půjčka speciálně připravená pro program kotlíkových dotací. Půjčka s označením ProBydlení je výrazně levnější variantou financování než klasické spotřebitelské úvěry a snadno díky ní dosáhnete třeba právě na nový kotel.

Úvěr, který za vás splatí stát

Půjčku ProBydlení oceníte v mnoha situacích. Pokud chcete využít tzv. kotlíkové dotace a poohlížíte se po novém ekologickém kotli, ale zároveň nemáte dostatek hotovosti na účtu, bude pro vás ProBydlení ideálním řešením. Za výhodných podmínek si půjčíte peníze, které vám pak stát zase vrátí.

Výhodná úroková sazba

Na rozdíl od běžných spotřebitelských úvěrů nabízí Wüstenrot u půjčky ProBydlení úrokovou sazbu již od 5 % ročně. A to už je hodnota, která produkt ProBydlení dostává spíše na úroveň hypoték než spotřebitelských úvěrů. Mezi její další výhody pak patří:

  • variabilní délka splatnosti
  • možnost odpočtu úroků z daní
  • žádné skryté poplatky či akontace
  • možnost mimořádných vkladů

Pokud si navíc půjčku ProBydlení u Wüstenrotu sjednáte do 31.7. tohoto roku, dostanete bonus 1200 Kč na spuštění kotle a také poukaz v hodnotě 1000 Kč na nákup ve studiích Koupelny Ptáček.

Hotovost na účtě do 4 dnů. Ručení se nevyžaduje

Důvodů, proč si k financování výměny starého kotle za nový vybrat zrovna Wüstenrot, existuje řada. Kromě výhodných platebních podmínek a nízké úrokové sazby je jedním z nich také rychlost. Schválení půjčky proběhne standardně do 24 hodin. Do čtyř dnů pak máte peníze na účtě.

Další výhodou půjčky ProBydlení je pak také to, že pokud ji využijete na výměnu kotle, otopné soustavy nebo rekonstrukci komínu, není vyžadováno zajištění. Tak už nám věříte, že si dnes může levně a ekologicky vytápěné domácnosti užívat opravdu každý?